Back to school

Kevin, 19 jaar

Nadat ik mijn HAVO niet had gehaald, heb ik de keuze gemaakt om te starten op het MBO, de opleiding Coördinator Sport, Bewegen en Gezondheid. Ik sport graag en dacht dat ik deze opleiding wel leuk zou vinden. Helaas was de opleiding niet wat ik had verwacht en ben ik gestopt halverwege het jaar en ben ik gaan werken.

Ik deed het werk nog maar kort toen ik werd benaderd door een jongerenconsulent (doorstroomcoach) van de gemeente, van het Doorstroompunt (RMC). Ik wist toen nog niet wat dat was! Ik ontving een kaartje van hem met een uitnodiging om hem te bellen. Ik was wel nieuwsgierig wat hij me te vertellen had. Dus heb ik gebeld.

Tijdens het gesprek werd mij aangeboden om samen uit te vinden welke opleiding wél bij mij zou passen. Ik kon gebruikmaken van de hulp én bepaalde testen van het Doorstroompunt (RMC). Nadat ik een uitgebreide vragenlijst online had ingevuld zijn de resultaten met mij besproken en werden twijfels minder en kreeg ik inzicht in wat wellicht wél bij mij zou passen qua opleidingskeuze. Want een opleiding volgen, ja daar was ik wel over uit. Ik wilde mijn capaciteiten gebruiken voor een diploma om daarmee  uiteindelijk een leuke en uitdagende baan te vinden!

Ik volg nu de opleiding Sociaal werker. Een opleiding waar ik al eerder eens over twijfelde, omdat ik graag wil dat het goed gaat met anderen en ik mijn enthousiasme daar graag voor in zet. De opleiding leek me echter saai en de sportopleiding leek me toffer; meer actie!

Nu ik de opleiding volg, merk ik al snel dat ik beter op mijn plek zit. Ik kan gaan doen waar ik anderen een stap verder mee kan helpen. Daar wordt ik erg enthousiast en blij van. De actie vind ik wel ná schooltijden in de sportschool ????.

Ik heb zelfs al nagedacht over een eventueel vervolg op het HBO als ik deze studie heb behaald. Wie weet ga ik ooit wel solliciteren bij het Doorstroompunt! Haha.. serieus!