Back to work

Madelon, 21 jaar

Ik dacht altijd dat ik juf wilde worden. Waarom? Omdat mijn ouders mij dat wel zagen doen. ‘Ik was een echt juffie’, volgens hen. Op de één of andere manier heb ik die gedachte altijd vast gehouden. Ik wist toch niet wat ik anders zou willen worden.

Ik behaalde de MAVO en schreef me daarna in voor de opleiding Onderwijsassistent. Ik voelde me absoluut niet thuis bij de opleiding en eigenlijk was ik het hele onderwijs, het in de schoolbanken zitten, wel zat. Mijn ouders zijn in dat jaar ook gescheiden. Ik ging samen met mijn moeder in een kleine woning in een stad dichtbij onze vorige woonplaats wonen. Ik besloot te stoppen met de opleiding en niet meer zover vooruit te kijken. Je weet toch niet wat er gebeurt.

Ik ging 3 dagen per week werken bij een supermarkt en had het daar al snel erg naar mijn zin. Het was een prettig team en de werkzaamheden eigenlijk best wel divers.

Op een dag dat ik vrij was ging de bel en stonden er twee medewerkers van de gemeente voor de deur met de vraag of ik tijd had om enkele vragen te beantwoorden. Ze hadden zich voorgesteld als jongerenconsulenten van team Leerplicht en Doorstroompunt en zagen er eigenlijk helemaal niet uit als gemeenteambtenaren. Mag ik wel zeggen toch!? ????

We hadden een goed gesprek bij de deur over mijn keuze om te stoppen met school en wat een diploma me misschien zou opleveren in de toekomst, qua baanzekerheid en inkomsten. We hebben afgesproken dat ik na zou denken over e.e.a. en we de week er op telefonisch contact zouden hebben. Het bleef niet bij één telefonisch contactmoment. Ik had namelijk erg prettig contact met de dame van het doorstroompunt (RMC). Ze dacht echt met mij mee!

Na enkele gesprekken zijn we samen in gesprek gegaan met mijn werkgever. De uitkomsten daarvan zijn super! Nu heb ik én een leuke baan én een door mijn werkgever betaalde (interne) opleiding voor verkoopmanager op MBO-niveau. Welke ik onder werktijd mag volgen. Ik ben nu lekker 5 dagen per week bezig. Én, ik heb al een eerste salarisverhoging gehad!

De wake-up-call en het steuntje in de rug van de doorstroomcoach kwam echt op het juiste moment!!!