Wat kunnen we voor jou doen?

Samen helpen we jongeren te ontwikkelen en zo zelfstandig mogelijk te worden. Leerplicht en Doorstroompunt regio IJssel-Vecht bestaat uit elf gemeenten die gezamenlijk optrekken in de uitvoering van de Leerlichttaken en de opdracht van een Doorstroompunt (RMC) uitvoeren.

Als professionals in deze elf gemeenten houden we elkaar op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ervaringen. Bijvoorbeeld rondom projecten, pilots of werkwijzen. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om de jongere de beste kans te geven op een goede start. Lees meer over:

Schakel tussen verschillende partijen

Leerplicht en RMC is in de VSV-regio IJssel-Vecht de schakel tussen de verschillende partijen zoals onderwijs, jongere en ouder(s)/verzorger(s), sociale partners en de zorg. Dat om jongeren weer actief deel te laten nemen aan het onderwijs en zo effectief te begeleiden naar een zelfstandig mogelijk bestaan.

In deze visual laten we zien wat RMC voor de jongere en professionals kan betekenen. Wil je meer weten over ons kijk bij de onderstaande plannen: Het Meerjarenbeleidsplan 2021-2024 & De Vervolgaanpak 2021-2024

Hulp nodig of een vraag?

Spreek jij een jongere onder de 23 jaar die school wil verlaten of al heeft verlaten? Of nog geen startkwalificatie heeft? We helpen bij:
• Het vinden van een baan
• Advies over werken en leren
• Voorlichting over kansen op de arbeidsmarkt
• Netwerken
• Doorverwijzing naar andere soorten hulp

Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

NieuwsNieuwsNieuws

Professionals Agenda

Leergang Praktijkleren in het mbo

8 feb 2024

Leergang Praktijkleren in het mbo Interesse in Praktijkleren in het mbo en wil je leren hoe je hiermee zelf aan…

Event details

Actualiteitendag

16 apr 2024

U moet inloggen om deze inhoud te zien.

Inlog aanvragen?

Ben je als leerplicht- of doorstroompunt-professional werkzaam in onze regio IJssel-Vecht en wil je specifieke informatie over bijvoorbeeld werkwijzen of instructies? Vraag dan een inlog bij ons aan om toegang te krijgen tot het Intranet door je naam en e-mailadres in te vullen. Let op! Kijk ook in jouw map Ongewenste mail en in de SPAM als je geen bevestigingsmail ontvangt.

Naam