Wat kunnen we voor jou doen?

Samen helpen we jongeren te ontwikkelen en zo zelfstandig mogelijk te worden. Leerplicht en RMC-regio IJssel-Vecht bestaat uit elf gemeenten die gezamenlijk optrekken in de uitvoering van de Leerlichttaken en de opdracht van een Regionale Meld- en Coördinatiefunctie uitvoeren (RMC).

Als professionals in deze elf gemeenten houden we elkaar op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ervaringen. Bijvoorbeeld rondom projecten, pilots of werkwijzen. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om de jongere de beste kans te geven op een goede start. Lees meer over:

Schakel tussen verschillende partijen

Leerplicht en RMC is in de VSV-regio IJssel-Vecht de schakel tussen de verschillende partijen zoals onderwijs, jongere en ouder(s)/verzorger(s), sociale partners en de zorg. Dat om jongeren weer actief deel te laten nemen aan het onderwijs en zo effectief te begeleiden naar een zelfstandig mogelijk bestaan.

In deze visual laten we zien wat RMC voor de jongere en professionals kan betekenen. Wil je meer weten over ons kijk bij de onderstaande plannen: Het Meerjarenbeleidsplan 2021-2024 & De Vervolgaanpak 2021-2024

Hulp nodig of een vraag?

Spreek jij een jongere onder de 23 jaar die school wil verlaten of al heeft verlaten? Of nog geen startkwalificatie heeft? We helpen bij:
• Het vinden van een baan
• Advies over werken en leren
• Voorlichting over kansen op de arbeidsmarkt
• Netwerken
• Doorverwijzing naar andere soorten hulp

Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

NieuwsNieuwsNieuws

Met het Paspoort voor Succes, klaar voor je toekomst

1-op-20 van de jongeren tussen 12 en 23 jaar, gaat zonder startkwalificatie van school. Daardoor maken zij minder kans op de arbeidsmarkt. Om jongeren de beste start te geven voor hun toekomst, hebben overheid, scholen en gemeenten de handen in elkaar geslagen. RMC regio’s IJssel-Vecht en NoordWest Veluwe hebben in dit kader het Paspoort voor Succes ontwikkeld – voor alle jongeren.

Lees verder

Professionals Agenda

Bijscholing educatiemeter basis

12 okt 2023

In deze bijscholing wordt de nadruk gelegd op het herhalen van de basiskennis en theorie.

Event details

Bijscholing educatiemeter verdiepend

2 nov 2023

In deze bijscholing wordt de nadruk gelegd op een integrale aanpak en het leggen van verbanden.

Event details

Rayondag Oost

30 nov 2023

U moet inloggen om deze inhoud te zien.

Basistraining JVS

18 jan 2024

Ben je een nieuwe gebruiker in JVS, twijfel je of je JVS op de juiste manier gebruikt en/…

Event details

Inlog aanvragen?

Ben je als leerplicht- of doorstroompunt-professional werkzaam in onze regio IJssel-Vecht en wil je specifieke informatie over bijvoorbeeld werkwijzen of instructies? Vraag dan een inlog bij ons aan door je naam en e-mailadres in te vullen. Let op! Kijk ook in jouw map Ongewenste mail en in de SPAM als je geen bevestigingsmail ontvangt.

Naam