Leren in de praktijk bij Restaurant Deksels

Restaurant Deksels, onderdeel van Stichting Kringloop Zwolle, is één van de leerwerkplekken waar onder andere de studenten van de Start.route leren in de praktijk. Debora Woldhuis verzorgt de sociale begeleiding en coaching van deze studenten. Daarnaast is zij binnen de Start.route werkgroeplid van Speerpunt 2 ‘Versterken hybride maatwerktrajecten’

“Restaurant Deksels bestaat sinds februari 2010. Vanaf de start bieden wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek om te leren of te re-integreren. Eigenlijk is hier plek voor iedereen die gemotiveerd is, zo ook voor mensen die dagbesteding nodig hebben. Voorafgaand aan de coronacrisis werkten we in Restaurant Deksels met een team van 35 man. We maken hier alles zelf, van taarten en cake tot aan soep, verse frieten en broodjes”, aldus Debora.

Maatwerktraject
“Voor iedereen die hier van start gaat, maken wij een maatwerktraject. Of dit nu een vrijwilliger, stagiaire of iemand die komt re-integreren is. De basis voor dit traject is het sollicitatiegesprek dat allereerst plaatsvindt. Zo’n gesprek is voor velen een totaal nieuwe en belangrijke (eerste) sollicitatie-ervaring. Tijdens dit gesprek brengen we in kaart wat iemand lastig vindt en graag wil leren. Op basis van deze gesprekken stellen wij een team samen waarin mensen van elkaar kunnen leren en elkaar versterken.”

Respect
“Binnen ons team wordt er niemand bevooroordeeld. Respect voor elkaar is het allerbelangrijkste. Er is hier sprake van open communicatie waarbij het motto is ‘we gaan dit met zijn allen doen en iedereen hoort erbij’.”

Plek voor iedereen
“Het allermooiste aan mijn werk vind ik dat er voor iedereen iets te behalen valt. Van kleine tot grote stapjes. Het feit dat mensen het gevoel krijgen dat er voor iedereen een plek is, daar hecht ik veel waarde aan.” “Natuurlijk zou ik graag willen dat er meer plekken ontstaan zoals Restaurant Deksels. Als alles nu ‘normaal’ was, dan had ik hier het liefst verschillende ontmoetingsavonden georganiseerd om te vertellen hoe wij dit doen. Anderen blij maken en inspireren met ons verhaal, dat maakt mij ook heel erg blij! Misschien moet ik dat in deze tijd eens gaan doen door middel van een vlog…”

Meer weten?
Wil je graag eens met Debora van gedachten wisselen? Neem dan contact op via: dwoldhuis@kringloopzwolle.nl