Leergang Praktijkleren in het mbo

Interesse in Praktijkleren in het mbo en wil je leren hoe je hiermee zelf aan de slag gaat? Dan is de online Leergang Praktijkleren in het mbo iets voor jou. In 3 lessen leer je alle facetten van praktijkleren, ga je in je eigen werk aan de slag met opdrachten en kun je sparren en samenwerken met medecursisten. Donderdagochtend 8 februari 2024 is de eerste online les. Je kunt je nu aanmelden voor de leergang.

De leergang wordt ontwikkeld door de Programmaraad Regionale Arbeidsmarkt, SAM, SBB en het Landelijk Team Leerwerkloketten

Voor wie? 

De leergang richt zich op uitvoerende professionals in het publiek sociaal domein die werkzoekenden en/of werkenden begeleiden bij het vinden en/of behouden van (betaald) werk waarbij Praktijkleren een in te zetten middel kan zijn. 

Wanneer? 

De gratis leergang bestaat uit 3 online modules op:

Het jaar 2024 goed beginnen met Praktijkleren? Welkom op de Leergang Praktijkleren in het mbo! 

Jardy ten Kleij, projectleider Programmaraad

Wat leer je in de 3 modules?

Module 1: Kennis en inzicht

Tijdens de eerste module ga je breed kennismaken met Praktijkleren. Welke vormen van Praktijkleren zijn er en hoe kies je hierin? En welke financiële middelen zijn beschikbaar op regionaal niveau voor Praktijkleren? Na deze dag heb je een goede basis op kennis en inzicht in Praktijkleren. We bespreken de voorbereiding voor de tweede module. Je gaat aan de slag!

Module 2: Praktijkleren bewust wegen en inzetten

Deze tweede module staat in het teken van jouw autonomie als uitvoerende professional. Vanuit welke handelingsruimte en kaders zet je in op Praktijkleren? En welke onderbouwing gebruik je daarbij? We gaan aan de slag met casuïstiek samen met inhoudelijke experts op het gebied van Praktijkleren en autonomie/handelingsruimte.

Module 3: Praktijkleren echt op de kaart zetten

Tijdens de laatste module brengen we module 1 en 2 samen tot een vervolgstap; het daadwerkelijk implementeren van Praktijkleren. Welke rol heb jij daarin als uitvoerende professional? Wie heb je daarbij nodig? Op welke manier maak je Praktijkleren concreet en levend voor deelnemers en samenwerkingspartners? Er zijn experts uit verschillende regio’s aanwezig die hun leerstappen met jou delen.